Een sterilisator of autoclaaf kopen is geen alledaagse bezigheid. U wilt op de juiste dingen letten bij aanschaf en u wilt zeker weten dat u een autoclaaf koopt die het beste bij uw werkzaamheden past. B-autoclaaf.nl helpt u graag verder. Wij zijn dé online winkel voor het kopen van sterilisatoren/autoclaven. Onze producten worden inmiddels verkocht door heel Europa. In onze autoclaaf webshop treft u alleen B-autoclaven. Dit is de hoogste klasse binnen de branche. Bovendien bent u bij ons verzekerd van de aller scherpste prijzen én een persoonlijke service!

Bij B-autoclaaf.nl bent u verzekerd van:

  • Goed opgeleide en behulpzame medewerkers
  • Professionele servicemonteurs
  • Scherpe prijzen
  • Duidelijke uitleg over aangeschafte apparaten
  • Verstrekking van leenapparatuur
  • Standaard 2 jaar garantie (tot 5 jaar garantie, vraag naar de voorwaarden)
  • Eenvoudig bestellen via de webwinkel, e-mail of telefonisch
  • Een servicecontract voor uw autoclaaf
  • Goede service- & garantievoorwaarden

Wat is een autoclaaf en wat is zijn werking?
Een autoclaaf wordt ook wel een sterilisator genoemd. Het is kortgezegd een apparaat dat materialen kan steriliseren met behulp van stoom en druk. Daarbij kunt u denken aan instrumenten, bepaalde kunststoffen of glas, maar ook aan doeken of vloeistoffen. De autoclaaf wordt vaak vergeleken met een snelkookpan. De werking is tamelijk eenvoudig: de autoclaaf bevat een bepaalde hoeveelheid vloeistof en wordt geheel luchtdicht afgesloten. Daarna wordt de temperatuur in de autoclaaf verhoogd, waardoor de vloeistof verdampt en zorgt voor een drukverhoging in de autoclaaf. Normaalgesproken duurt het steriliseren of autoclaveren ongeveer 4 minuten bij 134 °C of 20 minuten bij 121 °C. Om deze temperatuur te bereiken heeft de autoclaaf 2 bar druk nodig. Daarom is de autoclaaf geheel luchtdicht. Zo kan hij de druk makkelijk opvoeren, waardoor het kookpunt van het water snel wordt verhoogd.

Waarom uw instrumenten steriliseren of autoclaveren?
Waarom zou u juist uw instrumenten steriliseren met behulp van een autoclaaf? De reden is vrij eenvoudig. Autoclaveren is niet alleen hygiënisch, maar ook eenvoudig én efficiënt. Met een autoclaaf voorkomt u onnodige risico’s en laat u zien dat u uw vak serieus neemt. Bovendien toont u een stukje extra verantwoordelijkheidsgevoel richting uw cliënten. Het steriliseren van instrumenten is immers van groot belang voor het voorkomen van infectieverspreiding. 

Welke autoclaaf heb ik nodig?
Elke beroepsgroep heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken. Niet alleen het instrumentarium is anders, maar ook de behandelingen die worden uitgevoerd. Daarom beschikken wij over een breed assortiment, zodat élke beroepsgroep bij ons de juiste autoclaaf kan vinden. Wij richten ons onder meer op huisartsen, podologen, tandprothetici, dierenartsen, piercers, tattooshops, tandartsen, mondhygiënisten en pedicures. Onze verschillende autoclaven hebben niet alleen hun eigen unieke features, maar verschillen bijvoorbeeld ook in formaat. Wij verkopen autoclaven van 8 tot 25 liter.

Wilt u graag weten welk formaat en type autoclaaf voor u het meest geschikt is? Wij geven u graag persoonlijk advies. En daar houdt het niet op, want ook na de aanschaf profiteert u bij ons van een uitstekende service! Wij komen de autoclaaf persoonlijk leveren en gaan pas weg als hij volledig werkend op uw werkplek staat. Bovendien zorgt onze eigen onderhoudsdienst ervoor dat uw autoclaaf ook in de toekomst naar behoren blijft werken.

Bent u enthousiast over B-autoclaaf.nl en wilt u graag een persoonlijk advies? Neem vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 321 31 7878 of zie onze contact pagina voor meer contact mogelijkheden.