Welke autoclaaf heb ik nodig?

Bent u op zoek naar een geschikte autoclaaf voor uw huisartspraktijk, tandartspraktijk of andere (medische) praktijk of kliniek? Met zoveel verschillende typen en fabrikanten op de markt, is de keuze voor een bepaald model niet eenvoudig. B-autoclaaf heeft jarenlange ervaring in de wereld van autoclaven. Niet alleen op het gebied van verkoop, maar ook qua installatie en advies ontzorgen we u volledig. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende klassen autoclaven, zodat de keuze voor het geschiktste exemplaar iets gemakkelijker wordt.

De werking uitgelegd

Een autoclaaf is een afgesloten drukvat waarin u (medische) instrumenten 100% steriel kunt reinigen met behulp van stoom. Autoclaveren is verreweg de meest betrouwbare en efficiënte reinigingsmethode die er bestaat: bacteriën maken geen schijn van kans het sterilisatieproces te doorstaan. Het is dan ook niet vreemd dat autoclaven op grote schaal gebruikt worden in de medische branche.

Verschillende klassen

Autoclaven zijn er in veel verschillende soorten en maten. In de autoclavenwereld worden de verschillende soorten aangeduid door middel van klassen. Kort gezegd zijn er 3 verschillende klassen autoclaven:

  • N-klasse autoclaaf (de laagste klasse)
  • S-klasse autoclaaf (de middelste klasse)
  • B-klasse autoclaaf (de hoogste klasse)

N-klasse autoclaaf

N-klasse autoclaven behoren tot de laagste autoclavenklasse. De N in N-klasse staat voor Naked (Non-wrapped). Dit type autoclaaf is dan ook uitsluitend geschikt voor het steriliseren van onverpakte massieve instrumenten. Denk bijvoorbeeld aan pincetten, tangen, scharen, etc.

S-klasse autoclaaf

S-klasse (Special) autoclaven zijn naast het steriliseren van onverpakte instrumenten geschikt voor het steriliseren van voorverpakte massieve instrumenten. Het is hierbij wel belangrijk dat het geen holle instrumenten zijn.

B-klasse autoclaaf

Dan zijn we aanbeland bij de hoogste klasse: B. De letter B staat voor Big Range. Het verbaast u dan ook vast niet dat een B-autoclaaf geschikt is voor een ruime reeks toepassingen. B-autoclaven hebben een gefractioneerd voor-vacuüm en na-vacuüm programma, waardoor u hiermee werkelijk alle sterilisatiegeschikte medische instrumenten adequaat steriliseert.

B-autoclaaf.nl: dé specialist op het gebied van B-klasse autoclaven

In onze webshop vindt u uitsluitend B-klasse autoclaven: de hoogste klasse dus. Onze autoclaven zijn van de allerbeste kwaliteit en voldoen aan alle Europese normen. Benieuwd naar ons aanbod? Klik op de oranje button hieronder om direct naar het assortiment te gaan.

Bekijk alle autoclaven

Keuzehulp

Ook op het gebied van alleen B-klasse autoclaven valt er nog genoeg te kiezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat uw autoclaaf de juiste maat, inhoud en voldoende vermogen heeft. Bent u benieuwd naar welke van onze B-autoclaven het beste aansluit op uw behoeftes? Neem voor persoonlijk advies contact op via 0321 317 878 of info@b-autoclave.com.

Marktleider op het gebied van topklasse autoclaven

B-autoclaaf is al sinds jaar en dag de betrouwbare partner wat betreft autoclaven voor (medische)klinieken en praktijken. In ons klantenbestand zitten onder andere:

Klantenservice

Voor vragen of meer informatie over onze autoclaven of over het bestellen van sterilisatiemachines voor uw kliniek neemt u contact met ons op via 0321 317 878 of stuurt u een e-mail naar info@b-autoclaaf.nl.

Bel: 0321 317 878

Bereikbaarheid

We zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur. Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak tot uiterlijk 16:45 uur.

Stuur een e-mail