Veelgestelde vragen autoclaven

Veelgestelde vragen autoclaven

Als autoclaafspecialist bij uitstek ontvangen we regelmatig vragen over ons assortiment en de werking van verschillende autoclaven. Op deze pagina hebben we enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. U bekijkt ze hieronder. Staat uw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Voldoen jullie autoclaven aan alle wettelijke eisen?

Onze bedrijfsnaam zegt het al: B-autoclaaf verkoopt uitsluitend klasse B autoclaven van de hoogste kwaliteit die voldoen aan alle Europese richtlijnen. Ze zijn dus voorzien van bijbehorende certificeringen, hebben het CE-keurmerk en voldoen hiermee aan alle medische en dentale richtlijnen.

Hoe onderhoud ik een autoclaaf?

Om een optimale werking en levensduur te garanderen, dient een autoclaaf regelmatig onderhouden te worden. B-autoclaaf heeft hiervoor diverse onderhoudsabonnementen beschikbaar. Een onderhoudscontract sluit u af voor één keer per jaar of één keer per 2 jaar. Onze monteurs kijken de autoclaaf volledig na, vervangen waar nodig onderdelen en voeren alle verplichte tests uit. Na afloop ontvangt u een bewijs van controle en onderhoud.

Heb ik garantie als ik een autoclaaf bij jullie koop?

Jazeker. We bieden bij B-autoclaaf 2 jaar fabrieksgarantie op al onze autoclaven in combinatie met een onderhoudsabonnement. Mochten er onverhoopt problemen met uw autoclaaf optreden, dan lossen we deze geheel kosteloos voor u op. Na de garantieperiode helpen onze gespecialiseerde servicemonteurs u hier uiteraard ook graag bij, uiteraard tegen een scherp tarief.

Is een autoclaaf geschikt voor het reinigen van holle instrumenten?

Absoluut. Onze autoclaven zijn klasse B en zijn hiermee geschikt voor het reinigen van holle instrumenten.

Wat voor water moet er in mijn autoclaaf?

Uw autoclaaf dient gevuld te worden met gedestilleerd of gedemineraliseerd water. Heeft u nog geen waterdestilleerder ? In onze webshop vindt u een gebruiksvriendelijk exemplaar waarmee u in een handomdraai demiwater voor uw autoclaaf produceert.

Hoe sluit ik een autoclaaf aan?

Het aansluiten van een autoclaaf is bijzonder simpel: het enige dat u nodig heeft is een 230V stopcontactaansluiting. We maken het aansluiten extra makkelijk door u te voorzien van een duidelijke handleiding en instructievideo’s. Bovendien worden onze autoclaven in heel Nederland bezorgd en aangesloten door een van onze servicemonteurs. U krijgt hierbij alle benodigde uitleg over de werking.

Hoe bestel ik een autoclaaf bij jullie?

Zodra u bij ons online een autoclaaf heeft besteld, versturen we u per mail een orderbevestiging. We bezorgen de autoclaaf kosteloos bij u op locatie, inclusief uitleg en installatie. We nemen van te voren contact op om samen een aflevermoment in te plannen. Wilt u autoclaven bestellen voor een school of ander opleidingsinstituut? Bij grotere bestellingen bieden we aantrekkelijke kortingsregelingen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Is een klasse B autoclaaf geschikt voor medische instanties en tandartsen?

Ja, een B-autoclaaf is geschikt voor iedere beroepsgroep. Zelfs medische en dentale beroepen dus. Ook voor huisartsen, tandartsen en andere medische beroepen lenen onze B-autoclaven zich perfect.

Kan ik met jullie autoclaven vloeistoffen en voedingsbodems steriliseren?

Onze klasse B autoclaven zijn niet geschikt voor de sterilisatie van voedingsbodems en vloeistoffen. Hiervoor heeft u een zogeheten laboratorium autoclaaf nodig.

Andere vragen?

Staat uw vraag niet in het lijstje hierboven? Neem dan gerust contact op met onze autoclaafspecialisten. We helpen u graag verder.

Klantenservice:

+31 (0) 321 317878

Stuur ons een bericht:

info@b-autoclave.com