Welke ultrasoon reiniger heb ik nodig?

Bent u op zoek naar een ultrasoonreiniger, maar weet u niet welke geschikt is? Ultrasone reinigers worden verkocht in verschillende maten op basis van liters. Zo kunt u een grote ultrasoon reiniger van 30 liter kopen, maar ook een kleine ultrasoon reiniger van 3 liter. Welke ultrasone reiniger u nodig heeft, hangt af van enkele factoren. Waar gaat u het ultrasoon bad voor gebruiken? Kiest u voor een analoge of een digitale bediening? Dit zijn enkele factoren om in overweging te nemen voor een keuze. 

Bij B-autoclaaf zijn alle ultrasoon reinigers CE-gemarkeerd en volledig geschikt voor gebruik in de medische branche. Onze ultrasoon reinigers lenen zich dan ook perfect voor het reinigen van medische instrumenten.

Digitale of analoge ultrasoonreiniger?

U vindt in ons assortiment analoge en digitale ultrasone apparaten. Beide hebben hun voor- en nadelen. Een digitale ultrasone reiniger werkt zeer nauwkeurig. Wel kunnen mogelijk storingen voorkomen is een ingewikkelde bediening soms van toepassing. Een analoge ultrasoonreiniger is daarentegen eenvoudig te bedienen en heeft u geen last van storingen. Er is weinig prijsverschil tussen een analoge en digitale ultrasoon reiniger. De keuze is vooral afhankelijk van uw doel. Wilt u echt nauwkeurig reinigen? Dan is een digitale ultrasoonreiniger ideaal. Gebruikt u een ultrasoonreiniger bijvoorbeeld in combinatie met een autoclaaf? Dan is de nauwkeurigheid niet per se nodig en voldoet een analoge versie ook al. 

Vermogen en frequentie

De reinigingskracht van een ultrasoon reiniger wordt voornamelijk bepaald door het ultrasoon vermogen en de ultrasoon frequentie. Als stelregel geldt: hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie, hoe groter de reinigingskracht van het apparaat. Bij B-autoclaaf beschikken alle ultrasoon reinigers over veel vermogen en staan hiermee garant voor een uitzonderlijk grondige reiniging.

Een grote of kleine ultrasone reiniger? 

Eerder zijn al enkele factoren genoemd die impact hebben op het formaat van de ultrasoonreiniger die u nodig heeft. Een grote ultrasoonreiniger van 22 liter, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor reinigen van motoronderdelen. Maar als u een juwelier bent die ringen wilt reinigen, is een ultrasoon reiniger van 22l misschien weer te groot. Dit hangt ook weer af van hoe vaak u de ultrasone reiniger gaat gebruiken en hoeveel producten u wilt reinigen. Dit is ook gekoppeld aan de methode van reinigen en heeft te maken met hoe ultrasoon reinigen werkt. Met een ultrasoon reiniger kunt u op twee manieren reinigen: 

  1. Direct, rechtstreeks in het ultrasoonreinigervloeistof
  2. Indirect, in een glasbeker een fijnmazig mandje

Stel dat u ringen reinigt, dan zou u denken dat een ultrasoon reiniger van 1 of 2,5 liter genoeg is. Maar eigenlijk moet u na elke reiniging het vloeistof vervangen. Het vuil van het gereinigde product zit nu namelijk in het vloeistof. Door de indirecte methode te gebruiken kunt u meerdere ringen tegelijkertijd reinigen, zonder uw reinigingsvloeistof te vervuilen. Op deze manier kunt u er ook voor kiezen om een ultrasoon reiniger van 3 of 4 liter te nemen. Dan kunt u nog meer producten tegelijk reinigen.

Het blijft ook vooral belangrijk om te kijken naar het formaat van de producten dat u reinigt. Voor het reinigen van kleine gereedschappen is een ultrasoon reiniger 5 liter voldoende, maar als u grotere instrumenten gebruikt dan kunt u misschien beter kiezen voor een ultrasoon reiniger 10 liter. Gaat het niet om instrumenten reinigen, maar bijvoorbeeld motoronderdelen zoals carburateurs? Kijk dan naar ultrasoon reinigers 15 liter en groter.

Voordelen van grote ultrasone reinigers

Natuurlijk is één van de meeste voor de hand liggende voordelen: u kunt meer tegelijk reinigen. Dit is met name voor bijvoorbeeld motoronderdelen ideaal. Zo kunt u meerdere carburateurs of andere onderdelen in één keer reinigen. Daarnaast zijn grote ultrasone reinigers ideaal voor apart gevormde producten, die niet in een kleine ultrasone reiniger passen. Bijvoorbeeld instrumenten die erg lang zijn kunnen al snel niet passen. Een nadeel van een grote ultrasoon reiniger is wel dat het natuurlijk meer ruimte in beslag neemt en er moet ook meer reinigingsvloeistof in. Afhankelijk van welke reinigingsmethode u kiest, kunt u veel geld en tijd kwijt zijn aan het vervangen van het reinigingsvloeistof. 

Voordelen van kleine ultrasone reinigers

Een groot voordeel van een kleine ultrasone reiniger is dat ze vrij compact zijn. U kunt ze overal kwijt en ze ze zijn veelzijdig te gebruiken. Of u sieraden of medische instrumenten wilt reinigen, het kan voor beide. Daarnaast zijn kleine ultrasone reinigers goedkoper. Het nadeel van kleine ultrasone reinigers is dan wel weer dat niet alles erin past. Ongemakkelijk gevormde producten passen soms niet en u kunt ook niet veel in één keer reinigen.

Ultrasoon reiniger van B-autoclaaf

Weet u al welk ultrasoon reiniger u gaat kopen? B-autoclaaf heeft de beste ultrasoon reinigers voor aantrekkelijke prijzen! Bij B-autoclaaf bieden we standaard 1 jaar garantie op alle ultrasoon reinigers. De ultrasoon reinigers zijn bijzonder makkelijk zelf aan te sluiten en te onderhouden. Het aanbieden van onderhoudscontracten is voor de ultrasoon reinigers dan ook niet nodig. Bij autoclaven bieden we deze service wel aan. Naast ultrasone reinigers hebben we ook een ruim aanbod aan autoclaven, ultrasoon mand rechthoekig, sterilisatiezakjes en sealapparaten. Heeft u vragen over onze producten of weet u toch niet zeker welk formaat of welk type goed past? Neem gerust contact op met ons!