Welke autoclaaf heb ik nodig?

Veilig en efficiënt instrumenten steriliseren? Een autoclaaf conform DIN EN 13060 is een must voor praktijken en klinieken. Bent u op zoek naar een autoclaaf voor uw huisartspraktijk, tandartspraktijk of andere (medische) praktijk of kliniek? B-autoclaaf heeft jarenlange ervaring in de wereld van autoclaven. Niet alleen op het gebied van verkoop, maar ook qua installatie en advies ontzorgen we u volledig. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende klassen autoclaven, zodat de keuze voor het meest geschikte model eenvoudig wordt. Onze specialisten kunnen u adviseren in onze showroom, telefonisch of via videobellen.

Stand-alone autoclaven

Stand-alone autoclaven vs autoclaven met vaste wateraansluiting. Met de stand-alone versie blijft u locatieonafhankelijk. Er is alleen een stroomvoorziening nodig. De installatie-inspanning is minimaal, omdat de watervoorziening wordt verzorgd door gedemineraliseerd water, dat eenvoudig in de opslagtank in de autoclaaf kan worden gevuld. Apparaten met een vaste wateraansluiting worden rechtstreeks aangesloten op de waterinlaat en -uitlaat. Een deel van het leidingwater wordt behandeld met een waterbehandelingssysteem en gebruikt voor stoomsterilisatie. Een ander deel wordt gebruikt voor effectieve koeling van de vacuümpomp. De installatiekosten en het onderhoud van dit soort oplossingen zijn hoog. Daarom hebben we bij B-autoclaaf gekozen voor de eenvoudig te installeren Stand-alone autoclaven.

Verschillende klassen

Autoclaven zijn er in veel verschillende soorten en maten. In de autoclavenwereld worden de verschillende soorten aangeduid door middel van klassen. Kort gezegd zijn er 3 verschillende klassen autoclaven:

 • B-klasse autoclaaf (de hoogste klasse)
 • S-klasse autoclaaf (de middelste klasse)
 • N-klasse autoclaaf (de laagste klasse)
Wij verkopen alleen Klasse B autoclaven conform DIN EN 13060.

  Service, reparatie en validatie

  U zorgt voor uw patiënten, wij zorgen voor uw autoclaaf: onze klantenservice werkt samen met onze servicemonteurs en lossen zelfs de meest complexe uitdagingen in de kortst mogelijke tijd voor u op. Op deze manier zorgen we voor eerlijke, duurzame oplossingen voor onderhoud, reparatie en validatie.

  Wij bieden onderhoudscontracten aan voor jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud. Deze kunt u afsluiten via onze website.

  Reiniging van de ketel van de autoclaaf

  Het regelmatig reinigen van de kamer van uw autoclaaf is een belangrijk onderdeel en draagt bij aan de langdurige bescherming van het apparaat.

  Voor optimale reinigingsresultaten en een langdurige glans moet de kamer één keer per week reinigen volgens onze voorschriften.

  U beschermt de kamer niet alleen tegen langdurige afzettingen en verkleuringen, maar verwijdert ook met het blote oog onzichtbare verontreinigingen.

  De autoclaaf moet worden uitgeschakeld en afgekoeld voordat wordt begonnen met het reinigen van de kamer.

  B-autoclaaf.nl: dé specialist op het gebied van B-klasse autoclaven

  In onze webshop vindt u uitsluitend B-klasse autoclaven: de hoogste klasse. Onze autoclaven zijn van de allerbeste kwaliteit en voldoen aan de Europese regelgeving. Benieuwd naar ons aanbod? Klik op de button hieronder om direct naar het assortiment te gaan.

  Bekijk alle autoclaven

  Specialist op het gebied van topklasse autoclaven

  B-autoclaaf is al sinds jaar en dag de betrouwbare partner wat betreft autoclaven voor (medische en dentale)klinieken en praktijken. In ons klantenbestand zitten onder andere:

  Plan een video gesprek of bel

  Ook op het gebied van alleen B-klasse autoclaven valt er nog genoeg te kiezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat uw autoclaaf de juiste maat, inhoud en voldoende vermogen heeft. Bent u benieuwd naar welke van onze B-autoclaven het beste aansluit op uw behoeftes?

  U kunt met ons videobellen met een specialist. Het advies gesprek vind dan plaats in onze showroom. U ziet dan direct al onze producten eenvoudig vanaf uw eigen werkplek.

  Neem voor persoonlijk advies contact op via +31 (0)321 317 878 of info@b-autoclave.com.

  Onze service

  Heeft u een vraag over onze autoclaven of over het bestelproces? Of wilt u persoonlijk advies voor uw praktijk of kliniek? Wij staan u graag te woord. Bel +31 (0)321 317 878 of stuur een e-mail naar info@b-autoclave.com

  Openingstijden

  Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur. U bent op afspraak van harte welkom in onze showroom, tot uiterlijk 16:45 uur.