Medische instrumenten steriliseren met autoclaven

Het reinigen van medische instrumenten is onmisbaar voor klinieken en praktijken. U bent immers verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers en patiënten. Het niet steriliseren van instrumenten kan gevolgen hebben zoals infecties en ziekteverspreiding. Om dit te voorkomen kunt u een autoclaaf voor medisch gebruik inzetten. Een autoclaaf kan met gemak al uw medische instrumenten steriliseren. Bij B-autoclaaf vind u klasse B autoclaven. Dit zijn topkwaliteit autoclaven die breed inzetbaar zijn.

Waarom een autoclaaf voor sterilisatie van instrumenten?

Zoals eerder genoemd is het onmisbaar om uw instrumenten te steriliseren. Sterilisatie van uw gereedschap zorgt ervoor dat u veilig te werk kunt gaan en minder risico’s loopt. Autoclaven zijn hier ideaal voor. Vooral klasse B autoclaven, dit zijn hoge kwaliteit autoclaven die veelzijdig inzetbaar zijn. Al onze autoclaven zijn klasse B en makkelijk in gebruik. Een medische sterilisator is daarnaast voor veel praktijken ook verplicht in verband met hygiëne en waarborging van veiligheid binnen de praktijk. Al onze autoclaven zijn EN13060-gecertificeerd en hebben 2 jaar garantie!

Hoe werkt het reinigen van medische instrumenten?

Het steriel maken van instrumenten met een autoclaaf is vrij simpel. De autoclaaf maakt zichzelf vacuüm en verhoogt de temperatuur. Hierdoor verdampt de vloeistof in de autoclaaf en wordt de druk verhoogt. Bacteriën kunnen zich niet insluiten in luchtbellen door de druk en overleven het sterilisatieproces niet. Door deze techniek zijn autoclaven uitermate geschikt voor het steriliseren van instrumenten. Autoclaven werken efficiënt en sommige modellen kunnen al binnen 15 minuten medische instrumenten schoonmaken. 

Welke autoclaaf voor sterilisatie medische instrumenten?

Weet u niet zeker welke autoclaaf u moet kiezen voor uw praktijk? Geen zorgen! Onze klasse B autoclaven zijn veelzijdig in te zetten en geschikt voor vrijwel elke praktijk. Klasse B autoclaven zijn zo effectief dat u zelfs moeilijk gevormde instrumenten met gemak kunt reinigen, zoals holle instrumenten. U kunt onze autoclaaf ook in ziekenhuizen vinden. Naast sterilisatie van instrumenten in het ziekenhuis, zijn onze autoclaven ook geschikt voor het reinigen van pedicure instrumenten of bijvoorbeeld het steriliseren van instrumenten van een huisartspraktijk. U kunt bij ons autoclaven vinden voor: 

Staat uw soort praktijk niet in de lijst? Dat betekent niet dat een autoclaaf geen optie meer is. Neem gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken!

Autoclaaf kopen bij B-autoclaaf

Een autoclaaf kopen doet u makkelijk via onze webshop. U krijgt bij B-autoclaaf de beste service voor de laagste prijs! U profiteert niet alleen van een lage prijs, maar nog meer voordelen. Zo brengen wij u bestelling, installeren we de autoclaaf én geven we u uitgebreid uitleg over het gebruik van de autoclaaf. Daarnaast kunt u kiezen voor ons onderhoudsabonnement. Onze gediplomeerde monteurs zorgen jaarlijks voor een controle, zodat de autoclaaf in optimale staat blijft! Naast autoclaven vindt u in ons assortiment ook ultrasoon reinigers, sealapparaten, sterilisatiezakjes en teststrips voor autoclaven. Uw medische instrumenten reinigen doet u met een autoclaaf van B-autoclaaf!