Welk ultrasoon vloeistof gebruiken voor aluminium reinigen?

Gaat u aluminium voorwerpen ultrasoon reinigen? Dan is het belangrijk dat u let op wat voor ultrasoonvloeistof u gebruikt. Sommige reinigers zijn namelijk niet geschikt voor aluminium, dit kan ervoor zorgen dat uw voorwerpen beschadigd raken of gaan oxideren. 

Let hier op bij het ultrasoon reinigen van aluminium 

Aluminium is lichtgewicht metaal. Het is sterk en licht, maar ook gevoelig voor sommige substanties. Zo is het belangrijk dat u rekening houdt met: 

  • Alkalische reinigingsmiddelen
  • Zoutzuur- of fosforzuurhoudende producten

Dit betekent niet dat u geen alkalische reinigers kunt gebruiken. Er zijn ultrasoon vloeistoffen die alkalisch zijn en wél geschikt zijn aluminium producten. Het is daarom belangrijk om extra goed de verpakking van de ultrasoonreinigervloeistof te lezen. Als er niets duidelijk vermeld staat, vraag dan de verkoper voor advies. 

Welke ultrasoonreiniger voor aluminium?

Maakt het eigenlijk uit welke ultrasoonreiniger u gebruikt voor aluminium? Nee, in principe niet. Wel is het belangrijk om goed naar de te reinigen voorwerpen te kijken. Gaat u bijvoorbeeld carburateurs ultrasoon reinigen? Dan is het belangrijk dat de ultrasoonreiniger groot genoeg is voor de carburateur. Verder is het bij het ultrasoon reinigen vooral belangrijk om de instructies van de ultrasoonreinigervloeistof op te volgen. Zorg dat u de juiste hoeveelheid toevoegt en de ultrasoonreiniger op de juiste temperatuur instelt. Vergeet ook niet de nabehandeling na het ultrasoon reinigen.

Heeft u nog meer vragen over aluminium ultrasoon reinigen? Neem gerust contact op met ons!