Medische instrumenten reinigen met een ultrasoon reiniger

Medische instrumenten moeten te allen tijde steriel zijn, alvorens ze gebruikt mogen worden. De eerste stap in dit proces is het reinigen van uw medische instrumenten in een ultrasoon reiniger. Een ultrasoon reiniger ontdoet uw medische instrumenten grondig en snel van onder andere bloed, wondvocht en vuil, waarna u ze kunt steriliseren met een autoclaaf. B-autoclaaf is specialist op het gebied van medische ultrasoon reinigers. Onze apparatuur voldoet dan ook aan alle medische richtlijnen.

Hoe werkt een ultrasoon reiniger?

In een ultrasoon reiniger worden medische instrumenten gereinigd volgens het cavitatieprincipe. Aan de hand van druk- en geluidsgolven ontstaan er met gas gevulde belletjes die vervolgens ook weer knappen. Door de vorming en implosie van deze belletjes ontstaan er tienduizenden stromingen die de instrumenten geleiden, met een extreem grondige reiniging tot gevolg.

Waarom een ultrasoon reiniger voor mijn medische instrumenten?

Het reinigen van uw medische instrumenten in een ultrasoon reiniger brengt vele voordelen met zich mee. We sommen de belangrijkste voor u op.

  • Extreem grondige reiniging: uw instrumenten vrij van vuil, bloed en wondvocht.
  • De ultrasoon reiniger werkt door middel van golven in combinatie met water en/of en reinigingsvloeistof: uw instrumenten beschadigen niet.
  • Geschikt voor de meest uiteenlopende medische instrumenten: zelfs holle vormen zijn geen enkel probleem voor een ultrasoon reiniger.
  • Gemakkelijk in gebruik en razendsnel.

Medische instrumenten steriliseren

Heeft u uw medische instrumenten gereinigd in de ultrasoon reiniger? Dan kunt u ze daarna steriliseren met een autoclaaf. Een autoclaaf steriliseert uw medische instrumenten met behulp van hete stoom die werkelijk alle organismes en bacteriën doodt. Zo weet u zeker dat uw medische instrumenten 100% steriel zijn.

B-autoclaaf: dé specialist voor ultrasoon reinigers en autoclaven in de medische en dentale branche

Al onze ultrasoon reinigers en autoclaven zijn van absolute topkwaliteit en voldoen aan de medische richtlijnen die gesteld worden. In onze klantenkring zitten onder andere:

Op zoek naar een ultrasoon reiniger of autoclaaf voor uw praktijk of kliniek? Neem gerust contact op met onze specialisten voor vrijblijvend advies of meer informatie. U bereikt ons via 0321 317878 of info@b-autoclave.com.